„Somvirág, somvirág,
aranysárga a világ.
Kakukkfű, kakukkszó,
kirándulni volna jó:
fűzfasípot faragni,
fűzfalóval lovazni,
árkon-bokron által,
háton hátizsákkal,
menni, mendegélni,
este hazatérni:
fűzfalovam kocogva,
fűzfasípom tutogva,
somvirággal, kakukkfűvel,
kakukkszóval, tele szívvel.”

Kányádi Sándor Somvirággal, kakukkfűvel című verse tükrözi legjobban hangulatát a várva várt Malom-völgyi kirándulásunknak. A tardosi dombok között elbúvó kis halastó gyönyörű természeti kincseivel körülvéve adott helyet immáron negyedik éve Intézményünk Gyereknapjának.

A Gyereknap különlegessége abban rejlik, hogy vidámság, játék, régi gyerekkori emlékek felidézése tölti be az év ezen napját. A felnőttek is újra gyerekek lehetnek, teljes átéléssel bújhatnak újra „gyermekbőrbe”. Lakóinkkal mi is így tettük…

Az időjárás viccelődve ébresztett minket, de a napsugarak óvatosan előbújva a felhők közül egész délelőtt mosolyogtak ránk.

Programunkat a Kesztyű mese színdarabbal nyitottuk meg a Malom-völgy kínálta hatalmas rétjének közepén. A mese szereplői, az állatkák, derűt csaltak mindenki arcára. Majd a mesejelenetet Horváth Sándor, a Kisködmön Gyereksziget interaktív műsorával folytatta. A jól ismert gyermekdalokat vidáman énekeltük együtt, a megszólaltatott hangszerek varázsa pedig mindenkit magával ragadott.

A természet frissítő szépsége mellett Mészárosné Szvoboda Andrea intézményünk gondozónőjének gyönyörű   Dáriusz nevű kutyája tette még teljesebbé napunkat. Fantasztikus élményt jelentett minden lakónk számára a kutyus közelsége.

Programunk végén mindenki útjára indíthatott egy színes lufit a bárányfelhők közé. Elmondhatjuk, hogy a napunk szórakozásról és boldog együttlétről szólt, mely lakóinkat és segítőiket visszarepített a gyerekkorba.